گزارشی از فعالیت شرکت پاک فن در نمایشگاه آگروفود 2019

 

نمایشگاه آگروفود در بین نمایشگاه‌های برگزار شده سال 2019، توانست بیشترین مشارکت‌کننده را به خود اختصاص دهد اما با این حال شاهد افت حضور ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان و فعالان این صنعت بوده ایم. از نکات مثبت این نمایشگاه، اختصاص پاویلیون استارت آپ‌های صنایع غذایی و حضور چشمگیر واحدهای تولیدی داخلی در نمایشگاه امسال بود چرا که از ۹۲۰ شرکت‌کننده، ۷۶۰ شرکت کننده از تولیدکنندگان داخلی بودند.

سال گذشته ۱۱۲۵شرکت از ۲۹ کشور در این نمایشگاه حضور داشتند اما امسال ۹۲۰ شرکت از ۲۰ کشور در این نمایشگاه حضور داشتند به عبارتی شاهد کاهش ۲۵درصدی در تعداد شرکت ها و کاهش ۳۱ درصدی در تعداد کشورها هستیم.

به گزارش نشریه نگاشته شرکت پاک فن به عنوان شرکتی فعال در صنعت غذای کشور و نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، برای پنجمین سال متوالی در این نمایشگاه حضور داشت. این شرکت همواره سعی برآن داشته‌ که آخرین دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی روز دنیا را بومی‌سازی کند و مطابق با نیاز صنعت کشور همگام و به صنعتگران ارائه کند تا سهمی هر چند کوچک در افزایش کیفیت مواد غذایی در کشور داشته باشد.

از مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این نمایشگاه رونمایی کردیم می‌توان به دستگاه گلوتوپیک Brabender که به تازگی روند بومی‌سازی آن پس از دو سال تحقیق و پژوهش در معتبرترین مرکز تحقیقاتی ایران و کارخانه‌های آرد کشور انجام شده و به نتایج خوبی دست یافته، اشاره کرد. این تکنولوژی توانسته به سوالات کارخانه‌های آرد کشور در مورد عدم اطمینان به عدد گلوتن و گلوتن ایندکس پاسخی قطعی ارائه کند. در واقع همیشه برای مشتریان سوال بود که چرا در برخی موارد ضمن بالا بودن عدد گلوتن و گلوتن ایندکس آرد پس از تهیه خمیر و پخت محصول نهایی جواب مناسبی دریافت نمی‌کنند. ما توانستیم با آنالیز سریع رفتار گلوتن به جای اندازه‌گیری عدد گلوتن و گلوتن ایندکس، کیفیت آن را اندازه‌گیری کنیم. زیرا معتقد هستیم که صرفا داشتن یک عدد طی فرآیندهای فیزیکوشیمیایی قابل استناد نیست و باید رفتار آن در طول این مدت زمان بررسی شود.

این روزها بحث اندازه‌گیری خواص رئولوژی خمیر برای کارخانه‌های آرد بسیار مطرح می‌باشد که این دستگاه در واقع در مدت زمان حدود ۵ دقیقه می‌تواند یک دید کلی از رئولوژی خمیر را به مشتری با گراف‌های تکرار پذیر و قابل استناد ارائه کند .با تفسیر گراف ارائه شده توسط دستگاه پارامترهای کیفیت گلوتن، کیفیت پروتئین، میزان جذب آب آرد و قوت خمیر و حتی حجم نهایی محصول قابل ارزیابی و پیش‌بینی است. این موارد در زمان دریافت گندم به منظور تطبیق نمونه دریافتی با بار خریداری شده، انتخاب گندم با توجه به نوع محصول، تقسیم‌بندی سیلوها و میزان دقیق اختلاط بسیار حائز اهمیت است.